Boende, entréavgifter
och annat praktiskt

Stugby

Mitt emot hembygdsparken ligger en stugby där man kan hyra stuga eller plats på vandrarhem. Detta är mycket populärt så det gäller att boka i tid. Länk till
stugbyns hemsida

Camping

Precis utanför hembygdsparken på andra sidan vägen och grusplanen är det en för tillfället upprättad spelmanscamping, med färskvatten, toaletter och dusch inom nära avstånd. Denna mark och toalett/dushhuset har stämman hyrt av stugbyn. För hyra och skötsel av dessa faciliteter tas en liten campingavgift ut. På en spelmanscamping kan det spelas och stojas även nattetid, så öronproppar kan vara bra att ha i campingutrustningen, alternativt att man lägger sig en bit bort från campingens centrum.

Campingavgift

Campingavgiften är i år baserad på boende i stället för person som tidigare. Den kostar 100 kr per natt och tält/husbil/campingvagn oberoende av hur många som sover där. Avgiften betalas i entrén mot ett campingmärke att hänga på tältet.

Entréavgifter

Stämman drivs med idéella krafter av volontärer och spelmän. Icke desto mindre finns det kostnader av olika slag som måste betalas för att stämman ska bli av och fortleva. Vi har några bidrag som täcker en del av kostnaderna, men vi behöver också lite inkomster från våra besökare, som vi hoppas ska känna att de därmed gynnar en god sak – stämmans fortlevnad.

  • Fredag: Ingen entréavgift till kyrkan eller till hembygdsparken. I kyrkan tas dock upp en frivillig kollekt vid utgången. Denna tillfaller Hans Melins minnesfond till förmån för ungdomars folkmusicerande.
  • Lördag: 100 kr/vuxen. Under 16 år gratis. Spelmän med akustiskt instrument och som förväntas bidra med musik i parken, går in gratis.
  • Söndag: 80 kr/vuxen. Under 16 år gratis. Spelmän med akustiskt instrument och som förväntas bidra med musik i parken, går in gratis.